duminică, 26 februarie 2012

Metroul paranormal

Se intâmpla ca la doi-trei ani o dată să mă duc la Bucureşti cu treburi de provincial bătut în cap. Şi vechendul ăsta s-a întâmplat aşa şi am ajuns în Bucureşti înfrigurat şi cu dureri în oase de la fotoliul din Interciti.
Mi-am rezolvat treburile dus fiind de la gară cu maşina prin chestionurile oficiale unde am avut de umblat şi de acolo am plecat iute spre gara cu metroul.
Am vrut cinstit să îmi cumpăr o călătorie până la gară, dar o doamnă cu figura acră de la ghişeul din Piaţa Muncii mi-a dat o cartelă cu două călăorii.
La întrebarea mea logică -doamnă dragă ce să fac cu două călătorii când eu merg o dată cu metroul şi la revedere pentru doi ani- a dat din umeri privindu-mă ca un cretin.
Am protestat eu, ca din sânul Societăţii Civile cu epoleţi de jambon că vreau un drum, plătesc un drum, dar doamna era ocupată cu un fel de grevă japoneză şi m-a alungat cu acreala unei figuri de chinezoaică bătrână (n-am nimic cu chinezoaicele deşi aş vrea!).
Aşa că am plecat cu metroul amar şi neputincios.
Măi domnule Metrorex, ţi-am făcut cadou doi lei şi mă simt plin de pornografii răsculate. Să nu îţi audă urechile ce îţi spun în sotto voce.
Stat şi regie de bandiţi, ca mine trebuie să fie o găleată întreagă de provinciali care suduie.
De ce mă tu-ţi şina ta, dacă vreau o călătorie nu îmi dai o călătorie şi mă obligi să iau încă una în plus?
Chiar am mutră de fraier?
Banditule !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu